Eple Pai Cookies

Her kommer en ny herlig oppskrift! Den er vanvittig enkel, men ser krevende og flott ut. Her kan du imponere :)
Du trenger bare litt tid, tålmodighet og ingredienser som du kanskje allerede har. 
Oppskriften er Laura Vitale sin, Jeg har gjordt noen endringer og satt mitt personlige preg på de. 
Håper du prøver de ut, de er kjempe gode! 


Det du trenger:

Deigen:
- 3 cups / ca. 7,5 dl med mel. 
- 1/2 ts med bakepulver.
-1/4 ts salt. 
- 3/4 cup / ca. 1,8 dl smør (mykt i romtemperatur).
- 1 cup / ca. 2,4 dl med sukker.  
- 2 egg

Fyllet:
- 3/4 cup / ca 1,8 dl med eple og pære syltetøy.
- 1/2 ts kanel.

 
Hva du gjør:  

1. Krem sammen sukker og det myke smøret til en jevn kremete konsistens. 
2. Tilsett mel, bakepulver, salt og 2 egg. Bland sammen til en deig. 
3. Del deigen i to og pakk de inn i plastfolie. Nå må deigen bli kald slik at den kan håndteres og rulles ut. La de ligge i kjøleskap i ca. 1t. 



4. Forvarm ovnen din på 190 grader. 
5. Du trenger 2 stekebrett med bakepapir klart. 



6. Bland sammen i en bolle kanel og eple / pære syltetøyet, eller annet syltetøy om du ønsker det. 
7. Ta 1 av deigene ut av kjøleskapet og kjevle den flat, til ca. 1 - 2 cm tykkelse. Overflaten du kjevler den ut på burde ha mye mel på seg, da denne deigen har lett for å sette  seg fast. Vær også flink til å bevege på den mens du kjevler. 
8. Bruk enten en rund kakekutter eller et glass med mel på for å forme kakene, legg de deretter på stekebrettene. Samle deigen igjen og rull på nytt til du har brukt opp alt, men prøv å være rask så ikke smøret smelter og deigen blir vanskelig å jobbe med.  



9. Legg syltetøyet på kakene, men ikke for mye da det vil bare renne over og bli grisete. 


10. Ta deig nr. 2 ut av kjøleskapet og rull denne også ut. Denne skal du skjære i tynne eller tykke remser. En Pizzakniv er perfekt for jobben. 
11. Plasser remsene på kakene, jeg gjorde litt forskjellig. Noen la jeg under og over, noen kun over hverandre. Her kan du bare leke deg frem til forskjellige mønstre. 


12. Stek kakene på 190 grader i ca. 10 - 15 minutter. Mine tok faktisk nærmere 20 minutter. Det varierer veldig fra ovn til ovn. Du ser de er ferdige når toppen begynner å bli gyllen brun. 


Håper de faller i smak!

Ida

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ida

ida

23, Notodden

Makeupartist og Friskis & Svettis instruktør. Har også en stor glede for matlaging

Kategorier

Arkiv

hits