Eple Pai Cookies

Her kommer en ny herlig oppskrift! Den er vanvittig enkel, men ser krevende og flott ut. Her kan du imponere :)
Du trenger bare litt tid, tlmodighet og ingredienser som du kanskje allerede har.
Oppskriften er Laura Vitale sin, Jeg har gjordt noen endringer og satt mitt personlige preg p de.
Hper du prver de ut, de er kjempe gode!


Det du trenger:

Deigen:
- 3 cups / ca. 7,5 dl med mel.
- 1/2 ts med bakepulver.
-1/4 ts salt.
- 3/4 cup / ca. 1,8 dl smr (mykt i romtemperatur).
- 1 cup / ca. 2,4 dl med sukker.
- 2 egg

Fyllet:
- 3/4 cup / ca 1,8 dl med eple og pre syltety.
- 1/2 ts kanel.


Hva du gjr:

1. Krem sammen sukker og det myke smret til en jevn kremete konsistens.
2. Tilsett mel, bakepulver, salt og 2 egg. Bland sammen til en deig.
3. Del deigen i to og pakk de inn i plastfolie. N m deigen bli kald slik at den kan hndteres og rulles ut. La de ligge i kjleskap i ca. 1t.



4. Forvarm ovnen din p 190 grader.
5. Du trenger 2 stekebrett med bakepapir klart.



6. Bland sammen i en bolle kanel og eple / pre syltetyet, eller annet syltety om du nsker det.
7. Ta 1 av deigene ut av kjleskapet og kjevle den flat, til ca. 1 - 2 cm tykkelse. Overflaten du kjevler den ut p burde ha mye mel p seg, da denne deigen har lett for sette seg fast. Vr ogs flink til bevege p den mens du kjevler.
8. Bruk enten en rund kakekutter eller et glass med mel p for forme kakene, legg de deretter p stekebrettene. Samle deigen igjen og rull p nytt til du har brukt opp alt,men prv vre rask s ikke smret smelter og deigen blir vanskelig jobbe med.



9. Legg syltetyet p kakene, men ikke for mye da det vil bare renne over og bli grisete.


10. Ta deig nr. 2 ut av kjleskapet og rull denne ogs ut. Denne skal du skjre i tynne eller tykke remser. En Pizzakniv er perfekt for jobben.
11. Plasser remsene p kakene, jeg gjorde litt forskjellig. Noen la jeg under og over, noen kun over hverandre. Her kan du bare leke deg frem til forskjellige mnstre.


12. Stek kakene p 190 grader i ca. 10 - 15 minutter. Mine tok faktisk nrmere 20 minutter. Det varierer veldig fra ovn til ovn. Du ser de er ferdige nr toppen begynner bli gyllen brun.


Hper de faller i smak!

Ida

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ida

ida

23, Notodden

Makeupartist og Friskis & Svettis instruktr. Har ogs en stor glede for matlaging

Kategorier

Arkiv

hits