Chocolate Chip Cookies





Det er September og n begynner kosetiden for fullt med teppe, te, lys og ikke minst hjemmelaga bakst!
Her er min sndagsbakst, cookies med melkesjokolade og hvit sjokolade!



Alt du trenger:

200g / 1 cup margarin
300g / 1,5 cup sukker
1 egg
325g / ca. 3 cups mel
100g hvit sjokolade
100g melkesjokolade

Redskaper:

1 stor bolle
Mleredskaper, vekt eller cups
2 Stekebrett med bakepapir
Visp eller elektronisk visp

Frst av alt m du la margarinen din st ute i romtemperatur i ca 2t fr baking slik at den er blt nok til vispes sammens med sukkeret.
forvarm ovnen din p 200 grader.





1) Visp sammen margarinen med sukkeret.
2) Deretter blander du inn egget godt.
3) Neste ingrediens er mel og dette er lurt dele i to omganger. Det er mye lettere vispe i to omganger for unng klumper og for at ikke baksten blir hard og tung. Om man jobber for mye med mel aktiverer man gluten og sluttresultatet vil ikke bli luftige og saftige kjeks.
4) Er deigen for trr tilsetter du litt melt. Brekk sjokoladeplatene i nskede biter og bland de inn med hnda. Du kan ogs bruke trkede tranebr, rosiner eller andre br!
5) Form deigen til flate baller i hnda til nskelig strrelse. Husk ogs at de vil utvide seg en del i ovnen. Denne deigen lager ca. 10-15 stk. Fordel de med gode mellomrom p bakepapir og de er klare til steking.
6) De stekes p 200 grader i ca. 10 minutter. De kan vre litt gylne, men ikke for mye. Husk ogs at de skal kjennes litt understekt ut nr de kommer ut av ovnen, nr de kjlnes vil de hardnes til rett konsistens.

Jeg hper de faller i smak!





Ida

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ida

ida

23, Notodden

Makeupartist og Friskis & Svettis instruktr. Har ogs en stor glede for matlaging

Kategorier

Arkiv

hits