Chocolate Chip Cookies





Det er September og nå begynner kosetiden for fullt med teppe, te, lys og ikke minst hjemmelaga bakst!
Her er min søndagsbakst, cookies med melkesjokolade og hvit sjokolade! 



 

Alt du trenger:

200g / 1 cup margarin
300g / 1,5 cup sukker
1 egg
325g / ca. 3 cups mel
100g hvit sjokolade
100g melkesjokolade

Redskaper:

1 stor bolle
Måleredskaper, vekt eller cups
2 Stekebrett med bakepapir
Visp eller elektronisk visp

 

Først av alt må du la margarinen din stå ute i romtemperatur i ca 2t før baking slik at den er bløt nok til å vispes sammens med sukkeret.
forvarm ovnen din på 200 grader. 

 





1) Visp sammen margarinen med sukkeret.
2) Deretter blander du inn egget godt.
3) Neste ingrediens er mel og dette er lurt å dele i to omganger. Det er mye lettere å vispe i to omganger for å unngå klumper og for at ikke baksten blir hard og tung. Om man jobber for mye med mel aktiverer man gluten og sluttresultatet vil ikke bli luftige og saftige kjeks. 
4) Er deigen for tørr tilsetter du litt melt. Brekk sjokoladeplatene i ønskede biter  og bland de inn med hånda. Du kan også bruke tørkede tranebær, rosiner eller andre bær! 
5) Form deigen til flate baller i hånda til ønskelig størrelse. Husk også at de vil utvide seg en del i ovnen. Denne deigen lager ca. 10-15 stk. Fordel de med gode mellomrom på bakepapir og de er klare til steking.
6)  De stekes på 200 grader i ca. 10 minutter. De kan være litt gylne, men ikke for mye. Husk også at de skal kjennes litt understekt ut når de kommer ut av ovnen, når de kjølnes vil de hardnes til rett konsistens. 

Jeg håper de faller i smak! 

 





Ida

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ida

ida

23, Notodden

Makeupartist og Friskis & Svettis instruktør. Har også en stor glede for matlaging

Kategorier

Arkiv

hits