Fersken glede

Jeg personlig elsker frukt og en av mine favoritter er fersken. Den er god i seg selv, men også utrolig god i bakst. Jeg er også en stor fan av å bruke frukt når den er i sesong, da er den på sitt beste. 

En utrolig god variant er "turnovers". De består av butterdeig eller kjent som puff paistry, da deigen puffer seg opp og får en flakete og sprø konsistens. I denne deigen kan du ha omtrent all slags frukt, syltetøy og sjokolade i, du kan også ha en frokostvariant med egg og beacon eller pølse og ost. Selve deigen får du kjøpt ferdig laget i frysedisken, eller du kan lage den selv, men vær obs på at denne type deig er mye jobb å lage ikke minst tar veldig lang tid.  

Oppskriften er veldig enkel, men kan variere. Du kan være kreativ med den. Jeg laget for eksempel trekanter, men du kan lage de i alle slags former. Deigen min kommer ferdig laget i firkant og da får jeg utnyttet alt og sløser ikke bort deig. 

 Fyllet kan du også selv variere så her er det bare å slå seg løs. 
Jeg må presisere at dette er ikke min egen idé, men Laura Vitale sin, hun er en kjent kokk og har sin egen hjemmeside og youtube. Hun har utrolig mange fantastiske oppskrifter og hun viser deg også hvordan hun lager dem på youtube. Laura sin youtube finner du her og hennes hjemmeside og blogg her. 

 


Oppskriften på denne varianten er:

1 fersken.
1 ss mel.
1 ss brunt sukker.
2 plater med butterdeig.
og 1 egg vispet sammen med litt vann. 

1) Først deler du og kutter opp 1 fersken, helst i like store biter så de blir likt stekt/varmet.

2)Deretter i en bolle med ferskenbitene tilsetter du 1 ss mel, som hjelper med å tykne all saften som fersken slipper ut. Sammen med dette tilsetter jeg også 1 ss brunt sukker, nå er naturligvis fersken veldig søt av seg, men for smaken sin skyld :)

3) Nå er alt fyllet ferdig og da kan du ta ut butterdeig platene fra kjøleskapet. De må være kalde, men tint fra fryser. Du må jobbe litt raskt når det gjelder butterdeig, deigen skal være kald, ellers smelter all smøret og vi får ikke den samme flakete konsistensen. Kjevle ut til den har blitt litt tynnere, men ikke for mye! Du kan også dra den litt forsiktig med hendene.
Jeg skjerte hver plate i to trekanter, men dette avhenger hvordan din deig ser ut. 

4) Ca. 1ss av fyllet legges i et av hjørnet, men ikke fyll for mye. Da vil det bare renne ut under steking. Alle kantene må pensles med eggeblandingen, dette vil fungere som lim. Brett deigen over fyllet og snip sammen alle kantene med fingrene eller en gaffel. Jeg liker å bruke en gaffel fordi da får jeg også et mønster. 

5) Til slutt pensler du bare over med eggeblandingen slik at de blir gyldne og fine under steking. Jeg liker også å drysse litt brunt sukker på toppen, litt pynt er fint  og sukkeret gir en knasende og sprø konsistens. De stekes på plate med bakepapir midt i ovnen ca. 175 grader i 20-25 minutter eller til de er gyldne og sprø. 

 

 

Lykke til 

Ida
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ida

ida

23, Notodden

Kategorier

Arkiv

hits