Fersken glede

Jeg personlig elsker frukt og en av mine favoritter er fersken. Den er god i seg selv, men ogs utrolig god i bakst. Jeg er ogs en stor fan av bruke frukt nr den er i sesong, da er den p sitt beste.

En utrolig god variant er "turnovers". De bestr av butterdeig eller kjent som puff paistry, da deigen puffer seg opp og fr en flakete og spr konsistens. I denne deigen kan du ha omtrent all slags frukt, syltety og sjokolade i, du kan ogs ha en frokostvariant med egg og beacon eller plse og ost. Selve deigen fr du kjpt ferdig laget i frysedisken, eller du kan lage den selv, men vr obs p at denne type deig er mye jobb lage ikke minst tar veldig lang tid.

Oppskriften er veldig enkel, men kan variere. Du kan vre kreativ med den. Jeg laget for eksempel trekanter, men du kan lage de i alle slags former. Deigen min kommer ferdig laget i firkant og da fr jeg utnyttet alt og slser ikke bort deig.

Fyllet kan du ogs selv variere s her er det bare sl seg ls.
Jeg m presisere at dette er ikke min egen id, men Laura Vitale sin, hun er en kjent kokk og har sin egen hjemmeside og youtube. Hun har utrolig mange fantastiske oppskrifter og hun viser deg ogs hvordan hun lager dem p youtube. Laura sin youtube finner du herog hennes hjemmeside og blogg her.



Oppskriften p denne varianten er:

1 fersken.
1 ss mel.
1 ss brunt sukker.
2 plater med butterdeig.
og 1 egg vispet sammen med litt vann.

1) Frst deler du og kutter opp 1 fersken, helst i like store biter s de blir likt stekt/varmet.

2)Deretter i en bolle med ferskenbitene tilsetter du 1 ss mel, som hjelper med tykne all saften som fersken slipper ut. Sammen med dette tilsetter jeg ogs 1 ss brunt sukker, n er naturligvis fersken veldig st av seg, men for smaken sin skyld :)

3) N er alt fyllet ferdig og da kan du ta ut butterdeig platene fra kjleskapet. De m vre kalde, men tint fra fryser. Du m jobbe litt raskt nr det gjelder butterdeig, deigen skal vre kald, ellers smelter all smret og vi fr ikke den samme flakete konsistensen. Kjevle ut til den har blitt litt tynnere, men ikke for mye! Du kan ogs dra den litt forsiktig med hendene.
Jeg skjerte hver plate i to trekanter, men dette avhenger hvordan din deig ser ut.

4) Ca. 1ss av fyllet legges i et av hjrnet, men ikke fyll for mye. Da vil det bare renne ut under steking. Alle kantene m pensles med eggeblandingen, dette vil fungere som lim. Brett deigen over fyllet og snip sammen alle kantene med fingrene eller en gaffel. Jeg liker bruke en gaffel fordi da fr jeg ogs et mnster.

5) Til slutt pensler du bare over med eggeblandingen slik at de blir gyldne og fine under steking. Jeg liker ogs drysse litt brunt sukker p toppen, litt pynt er fint og sukkeret gir en knasende og spr konsistens. De stekes p plate med bakepapir midt i ovnen ca. 175 grader i 20-25 minutter eller til de er gyldne og spr.

Lykke til

Ida

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ida

ida

23, Notodden

Kategorier

Arkiv

hits